Helikoptertragédia: az ütközés előtt az egyik utas figyelmeztette a pilótát a veszélyre – videó

Megosztás

Drámai képsorok, a jelek szerint az egyik utas a légi jármű pilótája előtt észlelte a közeledő veszélyt és az ütközés előtte próbálta figyelmeztetni őt. Ezt a helikopter egy másik utasa, az egyik túlélő örökítette meg és most került napvilágra a felvétel.

A pilóta azonban az információk szerint hihetetlen bravúrral tette le utána a rendkívül erősen sérült gépet a földre, megmentve ezzel saját és utasai életét.

Január másodikán összeütközött két helikopter a queenslandi Gold Coastban, Ausztráliában. Négy ember meghalt, hárman pedig kritikus állapotba kerültek. A balesetet az okozta, hogy egy felszálló helikopter rotorlapátja betörte egy másik szélvédőjét – írja a 444.hu.

Az incidensről most újabb részletet osztott meg a BBC, azt írják, az egyik túlélő pillanatokkal az ütközés előtt próbálta figyelmeztetni a pilótát a közelgő veszélyre. Erről videó is készült. A felvételen látható, ahogy a repülőgép hátsó ülésén ülő utas megkocogtatja a pilóta vállát, aki elfordítja a fejét, majd az utas az ülésébe kapaszkodik. A videó – amit az ausztrál 7 News tett közzé – a Sea World városnéző helikopter fedélzetén készült.

A helikopter egy pillanattal később összeütközött a másikkal. A balesetben a másik helikopteren utazó brit házaspár és két ausztrál vesztette életét. A helikopter, amelyen a felvétel készült, végül sikeresen leszállt, utasai könnyebb sérüléseket szenvedtek.

7NEWS Sydney on Twitter: “7NEWS has obtained vision that was filmed on board one of the helicopters involved in this week’s deadly collision on the Gold Coast. The video shows one of the passengers tapping the pilot on his shoulder to warn him. https://t.co/OF81oZXOfr #7NEWS pic.twitter.com/6U7wyO0VhM / Twitter”

7NEWS has obtained vision that was filmed on board one of the helicopters involved in this week’s deadly collision on the Gold Coast. The video shows one of the passengers tapping the pilot on his shoulder to warn him. https://t.co/OF81oZXOfr #7NEWS pic.twitter.com/6U7wyO0VhM

Kapcsolódó cikkek